De Deense firma Voicebird ApS heeft een nieuwe variant op de markt gebracht van de succesvolle Voicebird, de Voicebird mini. De Voicebord mini is een klein (afmetingen H x B x D; 70,4 x 28,9 x 8,3 mm) handzaam apparaatje dat eenvoudig al uw gesprekken die u met uw GSM voert kan opnemen.

De grote variant is uitgerust met Bluetooth technologie, u dient via Bluetooth dus een verbinding op te zetten met uw mobiele telefoon. Voor veel mensen is dit een omslachtige methode. De Voicebird mini kunt u eenvoudig (middels een meegeleverd kabeltje) tussen uw headset en gsm plaatsen. Als u belt of gebeld wordt druk u op de opname toets en uw gesprek wordt bewaard op de Voicebird mini. Om gesprekken op te slaan dient u dus wel gebruik te maken van uw bedrade headset. U hoeft dus verder geen moeilijke handelingen uit te voeren om een verbinding te maken met uw telefoon. Samen met de compacte afmetingen en het lichte gewicht (18 gram) is dit apparaat dus een zeer handzame en welkome aanvulling voor eenieder die gesprekken met zijn mobiele telefoon wil bewaren.

De Voicebird mini kan tot 16 uur aan gesprekken bewaren. Middels de meegeleverde USB kabel kunnen gesprekken gemakkelijk worden overgezet naar een PC of MAC. Optioneel kan er voor worden gekozen om een Voicebird account aan te maken. Hier kunt u gratis tot 3 uur aan gesprekken bewaren in de cloud en deze eenvoudig delen met anderen.

Let er wel op dat niet iedereen er prijs op stelt dat u telefoongesprekken zomaar opneemt. Meer informatie over de wettelijke aspecten van het opnemen van telefoongesprekken vind u hier.

De kwaliteit van de opgenomen gesprekken is prima. Wel dienen we hier een kleine kanttekening te maken, de standaard meegeleverde headset van Apple’s iPhone serie 5 en serie 6 leveren weliswaar een goede opnamekwaliteit maar het opnamevolume van uw eigen stem is wat zachter dan het stemniveau van de andere partij. Dit komt doordat de “ringen” op de mini jack plug iets zijn verplaatst door Apple. Dit is eventueel op te lossen door gebruikt te maken van een andere headset (of toch te kiezen voor de normale Voicebird).

Klik hier om de VoiceBird brochure te downloaden.

U kunt de Voicebird en de Voicebird mini hier bestellen:

Koop nu